Bedre Bad - Bedre Energi - beskidt vand

Brug for hjælp? – kontakt mig i dag:

Søren Jakobsen, Lars Mouritsen og Hans Bak Koldsgaard
Autoriseret VVS-installatører
Hans Bak Koldsgaard, Søren Jakobsen og Lars Mouritsen

Undgå alvorlig bakterievækst

Når bygninger har været lukket ned i en længere perioder eller stået ubenyttede hen (mere end 3-4 uger), er der stor risiko for, at der er opstået alvorlig bakterievækst i brugsvandsinstallationerne, som betyder, at vandet ikke må drikkes eller anvendes til fx produktion.

Hos Bedre Bad – Bedre Energi Aalborg er vi to selvstændige VVS-installatører, der kan hjælpe dig med at drikkevandet i din bygning igen overholder alle krav og er sikkert at drikke.

Tag fat i os for at høre mere.

Bedre Bad Bedre Energi - Aalborg - Vandværk

Udarbejd en risikovurdering

Med udgangspunkt i ”sund fornuft og respekt for andre menneskers sundhed” er det vores klare anbefaling, at der udarbejdes en risikovurdering i forhold til bygningen, som har været (eller fortsat er) lukket ned, og i hvor lang tid. Derudover bør det noteres, hvad bygningen anvendes til i hverdagen.

På baggrund af risikovurderingen kan der opstilles retningslinjer for at sikre bygningens drikkevandskvalitet. Retningslinjerne kan opdeles i forhold til bygningstyper som for eksempel:

 • Fødevareproduktion
 • Badefaciliteter (Svømmehaller, idrætsanlæg, stadions osv.)
 • Tandklinikker
 • Institutioner (skoler, børnehaver, plejecentre, hospitaler osv.)
 • Kontorbygninger
Bedre Bad - Bedre Energi - erhverv montering, service og vedligeholdelse - erhvervshåndvaske og vandhaner

6 konkrete anbefalinger

For at hjælpe dig med at sikre vandkvaliteten i installationerne er her 6 gode råd:

 • Få gennemskyllet brugsvandsinstallationerne mindst én gang om ugen. Det gælder helt frem til de fjerneste tappesteder – og både for koldt og varmt vandinstallationer.
 • Sørg for at varmtvandsbeholdere bliver udslammet minimum én gang ugentligt.
 • Vandet i varmtvandsbeholderen skal opvarmes til minimum 70°C.
 • Vær opmærksom på at få varmt vand helt frem til tapstedet (maks. 57°C ved tapsted og min. 50°C på cirkulation).
 • Gennemgå samtlige perlatorer, inden bygningen tages i brug igen. Hvis det vurderes nødvendigt så få dem udskiftet til strålesamlere.
 • Gennemgå og kontrollér kontra- og tilbageløbssikringsventiler. Det er lovkrav, at bygningens kritiske vandinstallationer sikres og vedligeholdes mod tilbagestrømning til det offentlige forsyningsnet, såvel som internt i bygningen.
close
Din bestilling
close
Udfyld kontaktoplysninger
close
Navn
Email
Telefon
Adresse
Postnummer
By
OBS!
Dette er en bestilling, som først er bindende, når vi har bekræftet din ordre. Priserne er inkl. levering og montering. Du modtager først en faktura efter vi har leveret og monteret din bestilte løsning. Vi kontakter dig inden for 1 hverdag om leveringstidspunkt, der passer dig, og evt. særlige forhold samt den endelige pris.