Brug for hjælp? – kontakt mig i dag:
Undgå alvorlig bakterievækst
Når bygninger har været lukket ned i en længere perioder eller stået ubenyttede hen (mere end 3-4 uger), er der stor risiko for, at der er opstået alvorlig bakterievækst i brugsvandsinstallationerne, som betyder, at vandet ikke må drikkes eller anvendes til fx produktion.
Hos Bedre Bad – Bedre Energi Aalborg er vi to selvstændige VVS-installatører, der kan hjælpe dig med at drikkevandet i din bygning igen overholder alle krav og er sikkert at drikke.
Tag fat i os for at høre mere.
Udarbejd en risikovurdering
Med udgangspunkt i ”sund fornuft og respekt for andre menneskers sundhed” er det vores klare anbefaling, at der udarbejdes en risikovurdering i forhold til bygningen, som har været (eller fortsat er) lukket ned, og i hvor lang tid. Derudover bør det noteres, hvad bygningen anvendes til i hverdagen.
På baggrund af risikovurderingen kan der opstilles retningslinjer for at sikre bygningens drikkevandskvalitet. Retningslinjerne kan opdeles i forhold til bygningstyper som for eksempel:
- Fødevareproduktion
- Badefaciliteter (Svømmehaller, idrætsanlæg, stadions osv.)
- Tandklinikker
- Institutioner (skoler, børnehaver, plejecentre, hospitaler osv.)
- Kontorbygninger
6 konkrete anbefalinger
For at hjælpe dig med at sikre vandkvaliteten i installationerne er her 6 gode råd:
- Få gennemskyllet brugsvandsinstallationerne mindst én gang om ugen. Det gælder helt frem til de fjerneste tappesteder – og både for koldt og varmt vandinstallationer.
- Sørg for at varmtvandsbeholdere bliver udslammet minimum én gang ugentligt.
- Vandet i varmtvandsbeholderen skal opvarmes til minimum 70°C.
- Vær opmærksom på at få varmt vand helt frem til tapstedet (maks. 57°C ved tapsted og min. 50°C på cirkulation).
- Gennemgå samtlige perlatorer, inden bygningen tages i brug igen. Hvis det vurderes nødvendigt så få dem udskiftet til strålesamlere.
- Gennemgå og kontrollér kontra- og tilbageløbssikringsventiler. Det er lovkrav, at bygningens kritiske vandinstallationer sikres og vedligeholdes mod tilbagestrømning til det offentlige forsyningsnet, såvel som internt i bygningen.